Bestel hier je chocolade!

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

ZO WORDEN AMBACHTELIJKE
CHOCOLADELETTERS GEMAAKT

Chocolade en gezondheid

 Chocolade en gezondheid

Chocolade komt in vele vormen en smaken. Zo heb je bijvoorbeeld chocoladerepen, koekjes met een dun laagje chocolade of de bekende chocoladeletter die iedereen krijgt met Sinterklaas.

 

Verschillende soorten chocolade

Chocolade is gemaakt door cacaopoeder te mengen met suiker en cacaoboter. Hierdoor krijg je pure chocolade. Maar ook kan je nog andere ingrediënten toevoegen. Bijvoorbeeld melkpoeder, noten, vruchten of smaakstoffen.

Door melkpoeder toe te voegen krijg je melkchocolade of witte chocolade. Ook bestaat er nog rauwe chocolade, bittere en extra bittere chocolade. Rauwe chocolade is gemaakt van ongebrande cacaobonen.

 

Bloeddrukverlagend

Uit verschillende onderzoeken is aangetoond dat cacaoproducten een bloeddrukverlagend effect hebben. Af en toe chocolade eten vermindert ook kans op hartproblemen.
Cacao bevat antibacteriële bestandsdelen die gaatjes tegen gaan, echter in de meeste chocolade die geproduceerd wordt zit suiker. Deze kunnen wel gaatjes veroorzaken.

In het algemeen is donkere chocolade gezonder dan melkchocolade, aangezien donkere chocolade meer cacao bevat per eenheid. Van alle voedingsmiddelen is pure chocolade het rijkste aan magnesium. Dit is ideaal voor de winter, want dit is vaak de periode waarin mensen tekort hebben aan magnesium.

 

Positieve invloed

Melkchocolade bevat slechts maar half zoveel magnesium, maar een voordeel wat melkchocolade heeft ten opzichte van donkere chocolade, is dat het calcium bevat. Ook bevat het stoffen voor de hersenen waardoor het een positieve invloed heeft op je gemoedstoestand.

De voedingswaarde van witte chocolade is te vergelijken met melkchocolade, alleen witte chocolade bevat iets meer vet. Zo heeft dus elke type chocolade zijn voor- en nadelen. Over het algemeen heeft chocolade een positieve invloed op je humeur.

 

4 verschillende goede doelen

En als bonus is onze handgemaakte chocolade niet alleen goed voor jezelf, maar bij elke bestelling gaat er €1 naar een goede doel naar keuze. In totaal kan je kiezen uit 4 goede doelen: Defence For Children, KIKA, Stichting Semmy en Villa Joep. Op onze website kan je nalezen waarvoor deze goede doelen staan en waaraan je doneert