Bestel hier je chocolade!

Gratis verzending in Nederland bij bestellingen vanaf € 75,00.

ZO WORDEN AMBACHTELIJKE
CHOCOLADELETTERS GEMAAKT

Chocolade fondue

Chocolade fondue

Op zoek naar een overheerlijk toetje voor de feestdagen waar je met de hele familie van kan genieten? Chocolade fondue maakt jullie diner helemaal compleet. Niet alleen is het gezellig en lekker, maar ook makkelijk en leuk!

 

Chocolade fondue voor de feestdagen

Er zijn allerlei combinaties mogelijk. Favorieten van de meeste mensen om de chocolade mee te combineren zijn fruit en cakejes. Zo kan je dus bijvoorbeeld de tafel vullen met aardbeien, bananen, appel, wafels, poffertjes of koekjes!

Dan heeft je familie een ruime keuze en heeft er niemand te klagen dat er niks bij zit wat ze niet lusten! En als iets extra’s kan je ook schaaltjes vullen met sprinkles, kokosschaafsel of andere versieringen zodat je ze erna nog erin kan dippen.

 

Voorbereiden van chocolade fondue

Om de chocolade fondue voor te bereiden moet je eerst keuze maken uit chocolade die geschikt is voor de chocolade fondue. Je hebt keuze uit verschillende smaken, het ligt er dus aan wat jij en je visite het lekkerst vinden.

 

Smelten van chocolade

Vervolgens laat je de chocolade smelten. Dit gaat het makkelijkst door de chocolade in kleine stukjes te breken of te snijden. Het smeltpunt van chocolade ligt ongeveer op 32 graden Celsius. Dit betekent dus dat chocolade al vrij snel smelt. De chocolade mag niet warmer worden dan 50 graden Celsius, dan verbrand je de chocolade. En dat wil je natuurlijk niet hebben tijdens deze gezellige familie dag!

Je kan ervoor kiezen om chocolade te laten smelten in een metalen kom bovenop een pan met warm water. Dit is de meest gebruikelijke methode. Maar er kan dan wel water in je chocolade terechtkomen vanwege de waterdamp.

Een andere methode is om de chocolade in de magnetron te laten smelten. Maar dit is wel lastiger aangezien het smeltproces per magnetron kan verschillen. Wanneer de chocolade fondue op tafel staat, vergeet dan niet regelmatig te roeren. Chocolade fondue is een leuke en lekkere manier om je familiedag mee af te sluiten!